Thalian Hall pähkinänkuoressa

Thalian Hall teatteri on yksi Yhdysvaltojen vanhimmista teattereista ja se on ollut käytössä lähes avaamishetkestä lähtien. Se sijaitsee Pohjois-Carolinassa, Wilmingtonin kaupungissa, tämän historiallisella alueella. Kaksikerroksinen rakennus saatiin valmiiksi vuonna 1858 ja sen arkkitehtuurissa on hyvin nähtävillä esimerkiksi uusklassinen tyyli. Teatteria on hallinnut sama organisaatio vuodesta 1963 asti ja näiden tähtäimenä on tarjota yleisölle esittävän taiteen näytöksiä. Teatteri hankkii suurimman osan tuloistaan esitysten myynnin lisäksi myös tarjoamalla tiloja käyttöön kaupungin hallitukselle, yksityisille henkilöille ja pitämällä vuosittaisia varainkeruu juhlia, kuten kasino tapahtuman, jossa uhkapelien tuoma tuotto menee teatterin ylläpitämiseen.

Tarjontaa ja valikoimaa runsaasti

Thalian Hallissa tapahtumia on runsaasti.Vuosittain teatterissa on tarjolla jopa 250 esitystä, tapahtumaa ja elokuvaa. Kun lasketaan mukaan myös yksityiset tapahtumat ja muut riennot, on paikalla nähtävillä jopa 495 esitystä vuodessa. Kävijöitäkin nähdään 85 000 ihmiseen asti ja nämä pääsevät nauttimaan musiikista, teatterista, baletista ja erityisistä elokuvista, joihin mahtuu sekä kotimaisia, että ulkomaalaisia yksilöitä. Thalian hall on myös suosittu paikka pitää erilaisia palkinto seremonioita, luentoja, hyväntekeväisyys tapahtumia ja harjoituksia.

Keskittyminen opiskelijoihin

Teatteri panostaa paljon opiskelijoihin ja tarjolla onkin erilaisia opettavia näytöksiä ja ohjelmia. Nämä keräävät vuosittain jopa 10 000 opiskelijaa paikalle, aina ala-asteelta lukio ikäisiin asti. Tämä on yksi alueen käytetyimmistä saleista ja tulot ovat myös sen mukaiset. Vuosittain saadaan noin 2 miljoonan dollarin arvosta tuottoa ja suurin osa näistä on paikallisten ansiosta.

Keskittyminen tulevaisuuteen

Thalian hallin historiallista arvoa ei myöskään voida mitata paikallisten silmissä, sillä sitä pidetään alueen kestävimpänä ja tärkeimpänä kulttuurillisena perintönä. Sen lisäksi, että teatteri kuuluu Yhdysvaltojen historiallisten paikkojen listalle, sen lähettyviltä löytyy runsaasti muita historiallisia rakennuksia ja ilman teatteria alueen arvo kokonaisuudessaan kärsisi. Rikkaan historian lisäksi keskittyminen tulevaisuuteen on vahvasti teatterin hallituksen mielessä. Tarkoituksena on kehittää teatterin antamaa tarjontaa jatkuvasti ja kasvattaa kävijämääriä, ehkä jopa ylitse tavanomaisten asiakkaiden. Tämä näkyy mitä erilaisimpina esityksinä ja varankeruu tapahtumina, jotka houkuttavat paikalle myös muitakin ihmisiä, kuin pelkästään teatterin ystäviä. Mikäli matka johtaa alueelle, on Thalian hall ehdottomasti lisättävä nähtävyyksien listalle.