Teatterit ja varainhankinta

Teatterin ylläpitäminen ja kehittäminen vaatii paljon varoja ja tämän takia on käytettävä mielikuvitusta, kun lähdetään miettimään varojen saamista. Tähän on listattu osa niistä keinoista, joilla Thalian hall on onnistunut pitämään talouden kurissa ja toiminnan jatkuvana, jopa tiukkoina aikoina.

Kuinka turvata tasaiset tulot?

Teatterit saavat tuloja monesta eri lähteestä.Tasaiset tulot ovat tärkeä omata, jotta voidaan arvioida kuinka hyvin teatteri pystyy kattamaan menonsa. Näitä saadaan esimerkiksi seuraavilla keinoilla:

Lipputulot

Lipputuloja Thalian Hall saa useimmista esityksistä, näytöksistä ja tapahtumista. Nämä tuovat suuren osan vuosittaisesta tuotosta.

Muitakin tapoja kuitenkin kaivataan.

Tilojen vuokraus

Kun näytöksiä tai esityksiä ei ole käynnissä, tarjotaan teatterin tiloja myös yksityistapahtumiin ja esimerkiksi luentoihin. Teatterin kauniissa ympäristössä onkin vietetty useita kauniita tapahtumia ja juhlia.

Sponsorit

Teatteri on myös lähtenyt etsimään sponsoreita toiminnalle, sekä yksityisiltä ihmisiltä, että yrityksiltä. Nämä sponsorit voivat saada esimerkiksi lippuja ennakkonäytöksiin tai nimensä esille kotisivuille ja tietenkin kulttuurin tukeminen tuo itselle hyvän mielen ja yritykselle paremman maineen.

Mistä tuloja hankkeisiin ja uudistuksiin?

Jatkuvan pyörittämisen lisäksi tulee myös ottaa huomioon kehittyminen ja uudet hankkeet. Näihin harvoin riittää jatkuvien tulonlähteiden käyttäminen, vaan täytyy nähdä enemmän vaivaa, jotta tarpeeksi varoja olisi käytössä.

Tuet valtiolta

Valtiolta voidaan pyytää tukea erilaisiin kehityshankkeisiin ja usein parhaiten onnistuvat sellaiset hankkeet, joilla tulee olemaan suora positiivinen vaikutus ympäristöön. Esimerkiksi opiskelua edistävät hankkeet saavat tukia hyvin ja Thalian hall onkin hyödyntänyt ideaa usein.

Varainkeruu

Erityiset varainkeruutapahtumat ovat omiaan tuomaan lisätuottoa teatterille ja Thalian hall on järjestänyt esimerkiksi kasino gaalan, jossa vierailijat pääsevät kokeilemaan onneaan pokerin ja muiden uhkapelien parissa. Nämä tapahtumat tuovat teatterille tulojen lisäksi myös nähtävyyttä.

Miten pitää kulut kohtalaisina?

Varojen keräämisen lisäksi on myös mietittävä kulujen minimoimista, mikä voidaan tehdä esimerkiksi houkuttelemalla vapaaehtoisia työskentelemään tapahtumiin tai auttamaan vaikka lavasteiden rakentamisessa. Lisäksi raaka-aineet ja tarvikkeet voidaan pyytää lahjoituksina ja Thalin hallilla onkin kattavat yhteistyö verkostot, joiden avulla tiettyjä asioita voidaan saada edullisesti, tai jopa täysin maksutta.

Teatterin pyörittäminen vaatii siis usean asian huomioon ottamista ja kuten huomataan, Thalian hall on onnistunut tehtävässä vähintään kiitettävästi.