Kummitteleeko Thalian Hallissa?

Useissa teattereissa ympäri maailmaa huhutaan kummittelevan ja kummituksia löytyy laidasta laitaan, esimerkiksi mustiin pukeutuneita naisia, sylissään irrotettu pää, tai kuuluisia uhkapelaajia, jotka ovat kuolleet teatterin lähistöllä. Thalian Hall ei tee tässä poikkeusta, sillä sen ympärille on aina kuulunut tietynlainen mysteerin verkosto. Tämä johtuu lähinnä siitä, että rakennuksella on niin mittava historia, mitä monella muulla teatterilla ei ole. Vuosien saatossa rakennus on nähnyt paljon ja kuten useimmiten käy, tämä tuo mukanaan vähintään muutaman selkäpiitä karmivan kokemuksen. Teatterin oman uskomuksen ja asenteen mukaan oudot sattumukset ovat enemmänkin teatterin suojelija jumalattaren aiheuttamia, onhan teatteri nimetty Thalian mukaan, joka tunnettiin komedian muusana.

Vanhat ja natisevat liitokset

Thalian Hallissa saattaa kummitella.Teatteria on uudistettu useaan otteeseen, mutta kuten kaikissa suurissa ja vanhoissa rakennuksissa, löytyy siitä paikkoja joissa kylmä ilma virtaa oudosti. Lisäksi erilaiset kaiut, oudot äänet ja jopa työkalujen, meikkien, käsikirjoitusten ja muiden esineiden satunnainen katoaminen on tuttua. Tämän voidaan ajatella olevan haamujen ja kummitusten aikaansaamaa, tai sitten esimerkiksi vanhojen putkistojen aiheuttamaa ulinaa ja unohtelevien työntekijöiden seurausta. Lähes jokainen paikalla käynyt on kuitenkin sitä mieltä, että mikäli rakennuksen tyhjiä käytäviä kiertelee yksin iltasella, tulee usein hiukan omituinen olo ja niskavillat nousevat varmasti pystyyn.

Työntekijät puoltavat haamuja

Suurin osa haamuista on nähty päälavalta käsin ja varsinkin niiden näyttelijöiden toimesta, jotka ovat viihtyneet paikalla pitkään. On kuitenkin hyvin tiedossa, että teatterimaailman ihmiset osaavat liioitella ja ehkä todennäköisempää on luovan ja rikkaan mielikuvituksen aiheuttama harha.

Kuuluisimmat oudot tapahtumat

  • Osa näyttelijöistä on vannonut, että parvekkeella on nähty nainen ja mies 1800 – luvun vaatteisiin pukeutuneina, vain harhailemassa joko esityksen, tai harjoituksen aikana.
  • Erään tapauksen aikana näytelmän ohjaajan pieni koira katosi hetkeksi. Se ilmaantui kolmannen kerroksen galleriaan ja silminnäkijöiden mukaan heitettiin kaiteen ylitse. Koira tipahti alla olevan yleisön sekaan ja kaikkien ihmetykseksi oli täysin kunnossa.
  • Teatterin lattian alta on löydetty luurankoja sekä vuonna 1988, että vuonna 2010. Rakennus on hiekka dyynin päällä, mikä alkuperäiset amerikkalaiset käyttivät usein hautapaikkoina, joten tätä voidaan pitää järkevänä selityksenä luiden sijainnille.